Kaikki mainosohjelmista

Näin se tapahtuu. Selailet verkkoa kaikessa rauhassa, kunnes mainosten hyökkäys iskee, liukuu sivulta, tai lopettaa toimintasi ja jopa selailusi kokonaan. Ja riippumatta siitä, kuinka paljon napsautat sulkeaksesi kaikki nämä ruudulle ponnahtelevat ikkunat, ne pyyhkivät sinut kuin tuuli piknikillä.

Kaikki mainosohjelmista

Tämä kiusallinen ilmiö johtuu mainosohjelmista, toisin sanoen mainoksilla tuetuista ohjelmista. Kuten piknikruoka houkuttelee tuholaisia, rahat – tai kiellettyjen mainosten tuottamat tulot vetää mainosohjelman tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen. Alla kerromme lyhyen kuvauksen mainosohjelmalle, mitä se on, miten saat sen, mitä se haluaa, miten käsitellä sitä ja mitä tehdä tulevaisuudessa tämän ärsyttävän vaivan välttämiseksi.

Mikä on mainosohjelma?

Mainosohjelma on ei-toivottu ohjelmisto, joka on suunniteltu näytön päälle, useimmiten verkkoselaimen päälle ilmestyväksi. Jotkut turvallisuusalan ammattilaiset pitävät sitä nykypäivän mahdollisesti ei-toivotun ohjelman edelläkävijänä. Tyypillisesti se käyttää alihankintamenetelmää, joko peittämään itsensä lailliseksi tai palauttamaan sen toiseen ohjelmaan, jotta voit huijata sinut asentamaan sen tietokoneeseen, tabletiin tai mobiililaitteeseen. Mainosohjelma on ei-toivottu ohjelmisto, jonka tarkoituksena on heittää mainoksia näytölle.Mainosohjelma tuottaa tuloja kehittäjille näyttämällä automaattisesti online-mainokset ohjelmiston käyttöliittymässä tai näytössä, joka avautuu käyttäjän kasvoihin asennuksen aikana. Kun alat nähdä epäilyttäviä ihmepainonpudotusohjelmia ja tarjouksia herätyskellojen on syytä alkaa soimaan. Saatat myös nähdä uusia välilehtiä, muutoksia kotisivullasi, hakukoneen tuloksia, joita et ole koskaan kirjoittanut, tai jopa uudelleenohjauksia sivustoille. Pidä mielessäsi, että ohjelmistosovellukset käyttävät online-mainontaa, ja mainokset, jotka ovat liitettyinä ohjelmaan, jolla ohjelmien kehittäjä on ne määritellyt.  Voit ladata mainosohjelman ymmärtämättä sen tarkoitusta, tai mainosohjelma tunkeutuu tietokoneellesi laillisen ohjelmiston avulla, jonka sisällä se on ollut piilossa.

Kun mainosohjelma valtaa laitteesi, se voi suorittaa kaikenlaisia ​​ei-toivottuja tehtäviä. Ohjelmiston toiminnot saattavat olla suunnattu analysoimaan sijaintiasi ja vierailemiasi Internet-sivustoja ja esittämään sitten mainoksia, jotka liittyvät siellä oleviin tavaroihin tai palveluihin. Vaikka mainosohjelmat ovat enemmän ärsyttäviä kuin uhkaavaa haittaa aiheuttavia kyberturvallisuudellesi, jos mainosohjelmien tekijät myyvät selauskäyttäytymistäsi ja tietojasi kolmansille osapuolille, ne voivat käyttää sitä kohdistamaan sinua enemmän mainoksia, jotka on mukautettu katselutottumuksiin. Sillä ei ole väliä, käytätkö Chrome, Firefox tai muita selaimia: Se vaikuttaa kaikkiin niihin.Seuraavassa on muutamia tyypillisiä merkkejä siitä, että järjestelmässäsi on mainosohjelmia:

• Mainokset näkyvät paikoissa, joita niiden ei pitäisi olla.

• Web-selaimesi kotisivu on muuttunut salaperäisesti ilman lupaasi.

• Yleensä vierailevat Web-sivut eivät näy oikein.

• Verkkosivustolinkit ohjaavat sivustoille, jotka ovat erilaisia ​​kuin mitä olet odottanut.

• Web-selaimesi hidastuu.

• Uudet työkalurivit tai laajennukset täyttävät yhtäkkiä selaimesi.

• Mac käynnistää automaattisesti ei-toivotut sovellukset.

• Selaimesi kaatuu.

Mitä teen, jos saat tartunnan?

Jos epäilet, että mainosohjelmat ovat vaarantaneet Mac- tai Windows-tietokoneesi, voit tehdä muutamia vaiheita infektioiden korjaamiseksi. Varmuuskopioi ensin tiedostot säännöllisesti. Voit yrittää poistaa mainosohjelman asiaankuuluvan apuohjelman käyttöjärjestelmän kautta. Tämä edellyttää kuitenkin, että voit tunnistaa ohjelmiston nimen.

Mitä teen, jos saat tartunnan?

Jos näin on, lataa oikeutettu kyberturvallisuusohjelma, kuten Malwarebytes for Windows tai Malwarebytesfor Macille. Molemmat ovat ilmaisia, ja ne on suunniteltu etsimään ja tuhoamaan mainosohjelmia, PUP-ohjelmia ja kaikkia uusia muotoja, jotka näkyvät paikalle. Suorita skannaus ja, jos laitteessa on piilossa olevia haittaohjelmia, se lataa, merkitsee ja tyhjentää ne sinun puolestasi. Tässä vaiheessa on hyvä vaihtaa salasanasi paitsi sinun PC:lle, myös sähköpostiisi, sosiaalisen median tileillesi, suosituimmille ostospaikoillesi ja online-pankkiin.

Miten suojaan itseäni mainosohjelmilta?

Käytä varovaisuutta ja harjoittele turvallista tietojenkäsittelyä. Tämä tarkoittaa ajattelua kahdesti ennen uuden ohjelmiston lataamista ja asentamista välittömästi, varsinkin evästeitä. Lue ehdot, kuten asianajaja, ennen kuin suostut niihin. Vältä torrent-sivustoja, laittomia latauksia ja koskaan avaa mitään tuntemattomasta lähteestä.

Lopuksi, ennen kuin kaikki edellä mainitut varotoimet, lataa hyvämaineinen kyberturvallisuusohjelma tietokoneellesi tai matkapuhelimellesi. Suorita skannaukset usein ja pidä päivitykset ajan tasalla.